GENETTA

GET UP.

GENETTA

klättringsutrustning: ett säkert och effektivt sätt att klättra och arbeta i stolpar

Genetta är en mångsidig klättringsutrustning som är ergonomisk, bekväm och säker.

FLERA MATERIAL,
EN GENETTA

Trä

Metallstolpe

Tryckimpregnerat trä

Kompositstolpe

Genetta i praktiken

Se hur Genetta fungerar i praktiken och gör klättringen enklare och säkrare!

Genetta är ett säkert, ergonomiskt och snabbt sätt att klättra upp i trä-, metall- eller kompositstolpar eller upp i ett levande träd.

Genetta är resultatet av åtta års produktutveckling och förädling av otaliga testversioner, ett verktyg för proffs i vilket man i första hand har tänkt på användaren. Den finslipade utformningen och de omsorgsfullt utvalda bildar en helhet i vilken användbarheten och hållbarheten har förts till sin spets.

Vision

Vi lägger största prioritet vid säkerheten och produktens användbarhet. Därför är det enkelt att klä på Genetta och det går snabbt och enkelt att lära sig använda dem. Med hjälp av Genetta är det säkrare och mer ergonomiskt att arbeta uppe i stolpen. På det sättet kan vi minska skador och olyckor som hänför sig till klättring.

Användare

Alla som har klättrat upp i en stolpe vet hur utmanande och belastande det kan vara även om man har lång erfarenhet av stolpklättring. Genetta gör stolpklättringen märkbart enklare. Tillsammans med Genetta och säkerhetsutrustningen kan du arbeta med båda händerna och upprätthålla en ergonomisk arbetsställning uppe i stolpen. Benet stöds över en längre sträcka och den normala stående ställningen minskar belastningen på musklerna och ryggraden.

Med Genetta kan du klättra upp i stolpe som stolpe, oavsett om den är av trä, metall, komposit eller betong. Stolpen kan finnas invid en ellinje, på en byggnadsplats eller den kan vara ett levande träd i skogen. Stolparna kan ha olika form – rund, kvadratisk, I-balk eller någon annan profil än de uppräknade – och med hjälp av Genetta kan de bestigas. Genetta är utformad för professionellt bruk särskilt för montörer av ellinjer, byggnadsarbetare, arborister och forskare.

Styrkor

Krokarna går inte i kors när användarens fötter är i jämvikt. Detta ökar säkerheten och arbetsergonomin.

Produktivitet

Säkerheten höjer alltid även produktiviteten. Dessutom gör Genetta-skons användbarhet stolparbetet säkrare och lättare. Det är inte svårt att lära sig använda skorna och de är lätta att transportera.

Säkerhet

Säkerheten är kärnan i utvecklingen av Genetta. Under de många åren av arbete och testning har den viktigaste aspekten alltid varit målsättningen att förhindra olyckstillbud. Säkerheten bildas av ett flertal saker, vilka så många som möjligt har inkluderats skons utformning. Skon är konstruerad så att även om man ramlar bakåt så faller man nödvändigtvis inte ned.

Kablarna förhindrar inte klättringen – det finns ett flertal klättringsalternativ också i stolpar med hinder. Klättringen med Genetta är enkel: lyft hälen, sänk tårna och för fötterna längs med stolpen såsom du går i trappor.

Uppe i stolpen kan man stå i naturlig upprätt position.

Ergonomi

Genetta-skons utformning gör klättringen och arbetet uppe i stolpen lättare och säkrare. Klättringen med Genetta påminner mycket om att gå uppför trappor.

Genetta-skorna har många justeringsmöjligheter som gör dem säkrare och lättare att använda.

Användning och underhåll

Genetta-skorna kan användas för klättring i stolpar av olika bredder (max. 600 mm) och former av trä-, stål-, betong och komposit. När man klättrar upp i ett träd gör Genetta-skons konstruktion att det inte uppstår huggsår i trädets yta.

Genetta-skorna består av högklassiga delar som lätt kan bytas utan verktyg. Inom en nära framtid kommer Genetta-produktfamiljen att utvidgas.

Krokens längd kan enkelt justeras steglöst, vilket gör att justeringen kan väljas utgående från arbetsuppgiften.

Uppkomsten av namnet Genetta

Namnet Genetta refererar till kattdjur, eftersom skorna har inspirerats av genetti-katternas utmärkta klättringsförmåga och deras speciella förmåga att stå på två ben. Genetta-klättringsskons stadiga grepp och naturliga arbetsställning skapas av skons utformning. Precis som katter, hittar Genetta sina klor vid behov, med döljer dem i levande träd eller metall- stolpar.

Kontaktuppgifter

MATTI PÖLÖNEN
CEO, Founder
+358 44 023 4000
matti@genetta.fi

MIKA HURSKAINEN
Marketing, Partner
+358 400 328 382
mika@genetta.fi

Genetta development has received funding from the European Union’s Horizon 2020 research and innovation programme under grant agreement No 854975.